Lär dig om Palm & Partners på bara några minuter

För företag jobbar vi med

Bemanning och rekrytering

Omställning och utveckling av personal

Executive Search via vårt dotterbolag A-Search (extern länk)

 

För privatpersoner är vi rätt när

Du söker arbete på kort eller lång sikt. Du kan söka jobb idag, och registrera ditt cv i väntan på drömjobbet.

Du är berättigad till tjänsten Stöd och Matchning via Arbetsförmedlingen

 

Fler fakta

Mer än 35 år i branschen
 
+2000 anställda per år

70% kollektivanställda, 30% tjänstemän
 
+50% tillsvidareanställd personal
 
+50 interna HR-specialister
 
Sveriges 14:e största bemanningsföretag på kollektiv bemanning (2017)
 
Sveriges 18:e största bemanningsföretag (2017)

 

Vi finns i

Sydsverige – Malmö, Helsingborg, Karlskrona, Klippan, Kristianstad, Landskrona, Trelleborg, Ängelholm

Västra Sverige – Göteborg, Halmstad, Värnamo, Ljungby

Mellansverige – Stockholm, Handen, Hyltebruk, Örebro

”Palm & Partners har en unik position inom branschen och vi är extremt stolta över var vi befinner oss idag. Vi tror att grunden till vår framgång kommer från våra underliggande värderingar och hur vi bemött människor genom åren. Genom denna Code of Conduct har vi försökt teckna ned och utveckla vårt ”historiska tänk” till ett tydligt regelverk för oss själva och våra intressenter”.

Johnny Gunnarsson, VD

Missa inga nyheter från oss, följ oss på LinkedIn, Facebook och Cision.

Följ Palm & Partners på LinkedIn   Följ Palm & Partners på Facebook   Följ Palm & Partners på Cision Wire

Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag, något vi varit ända sedan
Palm & Partners Bemanning startade. Vi ser det som självklart.

Auktorisation inom bemanning är viktigt, för oss och för branschen i sin helhet. Det visar bland annat att vi följer svensk lagstiftning, har rätt försäkringar, följer Bemanningsföretagens etiska regler och att vi årligen granskas av auktorisationsnämnden. Det ger dig trygghet.

För dig som kund

Vår auktorisation är ett kvitto på att
• vi är en seriös och pålitlig samarbetspartner
• vi följer kollektivavtalen i din bransch
• vi har en adekvat ansvarsförsäkring för våra medarbetare
• vi tänker långsiktigt i våra relationer, både med er och med vår personal

För dig som medarbetare

Vår auktorisation är ett kvitto på att
• du tryggt kan söka arbete hos oss
• vi följer de kollektivavtal som finns i den bransch du arbetar i
• vi har en ansvarsförsäkring
• vi menar allvar med att vi är engagerade i att du ska trivas på din arbetsplats

Här kan du se alla krav som ställs på Palm & Partners som auktoriserat bemanningsföretag.

Vårt engagerade sätt att arbeta leder till flera starka positiva effekter

1. Expertisen

Vi har kunnat knyta till oss mycket rutinerade och erfarna medarbetare. Våra konsultchefer och HR-specialister är mycket uppskattade, för sin expertis och sättet de arbetar med både kunder och uthyrd personal. Som kund får du en kontakt under hela projektets längd, och beroende på uppdragets karaktär sätter vi samman ett anpassat team för att få så effektiv utväxling som möjligt.

2. Personalen

Undersökningar gjorda bland vår uthyrda personal visar att de – tvärtemot den gängse uppfattningen om bemanning i stort – är markant nöjdare än riksgenomsnittet för fast anställda, och mer än gärna rekommenderar andra att arbeta åt Palm & Partners. Flera uthyrda medarbetare har varit med mer än 5 år, något som är mycket ovanligt i bemanningsbranschen.

3. Resultatet

Kunder lovordar Palm & Partners konsultchefer och sättet att arbeta. Man uppskattar främst proaktiviteten, flexibiliteten, närvaron och långsiktigheten. Och en sak är genomgående uppskattat: Engagemanget. Vi jobbar bland annat med en högre närvaro än andra ute hos sina kunder och medarbetare för att säkerställa rätt utveckling.
Vi lägger stort arbete på att se och utveckla varje individ löpande, och det märks på arbetsplatserna runt om i Sverige.

Diamant Personal med säte i Nässjö har under de senaste åren haft en kraftig tillväxt. ­Expansion i den takt Diamant Personal haft leder till ett växande krav på organisationen för att fortsatt kunna erbjuda personal och kunder hög kvalitet – att gå in i Palm & Partners Gruppen skapar förutsättningar för fortsatt stabil utveckling för bolaget. Palm & Partners har de senaste åren framgångsrikt hanterat att företaget tagit stora marknads­andelar. En grundläggande ­anledning till framgången har varit egenutvecklade arbets­processer som gynnar både anställda och kunder i lika stor grad.

Då Palm & Partners nu förvärvar Diamant Personal skapas en brygga mellan befintliga kontor i storstadsregionerna Stockholm, Malmö och Göteborg – samtidigt som Diamant Personals kunder får tillgång till hela Palm & Partners kompletta tjänsteutbud, inklusive exempelvis tjänstemannahyra, rekrytering och executive search. Den större organisation ses hos båda bolagen som en fördel både för anställda och för kunder.

Men storleken är inte hela receptet på framgång, arbetsprocesserna är viktiga.
”Vi är måna om att våra anställda trivs riktigt bra och att våra kunder får goda resultat av sitt samarbete med oss, vår övertygelse är att det går hand i hand”, säger Johnny Gunnarsson, vd på Palm & Partners. ”Och det har genom åren visat sig stämma bra. Våra arbetsprocesser är utformade för att vi ska kunna lyssna lika bra på våra anställda som på våra kunder. Den närvaron och det engagemanget vi ger är viktigt för oss, det är en stor anledning till att vi kunnat hantera vår tillväxt på ett bra sätt och till att våra kunder och vår personal stannar hos oss länge, vi har dessutom en ovanligt stor andel fast anställda.”

För Palm & Partners adderar förvärvet av Diamant Personal en stark regional förankring i Mellansverige samt viktiga kundsegment till Syd och Väst. Palm & Partners Gruppen har under 2017 cirka 3 000 medarbetare.

Palm & Partners är ett av Sveriges mest erfarna HR-bolag med över 35 år i branschen. Verksamheten bedrivs så nära kunderna som möjligt. Palm & Partners bemannar dagligen cirka 250 kunder över hela landet.

För ytterligare frågor
Johnny Gunnarsson, VD Palm & Partners
0702-497196
johnny.gunnarsson@palmpartners.se

Micael Edh, VD Diamant Personal
0767-819102
micael.edh@diamantpersonal.se