Mitt i natten i ett industriområde samlas sex handplockade
kandidater för intervju. Palm & Partners möter upp dem i
mörkret för att se till att allt går smidigt från första stund.

Utökat samarbete

Ett extra engagemang betyder mycket, både för Palm & Partners konsulter och för kunderna. När en kund inom processindustrin i Skåne utökade samarbetet med Palm & Partners med fyra konsulter till tillverkningsavdelningen blev det påtagligt vad det kan innebära i praktiken.

Nattligt engagemang

Sex handplockade konsulter kallades till presentation och intervju på företaget. Eftersom arbetet gällde nattskiftet och skiftesledaren då bara jobbade natt, fick också intervjuerna ske då.

– Vi på Palm & Partners var överens om att vi inte ville skicka ut sex personer till ett industriområde de aldrig varit i mitt i natten, förklarar Johnny Gunnarsson, vd på Palm & Partners Bemanning. Det var inte helt lätt att hitta i mörkret och det kunde uppfattas som lite krångligt att ta sig in i byggnaden då receptionen var stängd och grindarna låsta.

Trygghet för kund och konsult

En konsultchef mötte därför upp de sex kandidaterna och hjälpte dessutom till med guidning via telefon för att de skulle hitta.

– Kunden uppskattade att vi kom i samlad trupp, att alla var på plats samtidigt och att vi på Palm & Partners fanns där som en sammanlänkande hand. Jag tror också att kandidaterna känner en trygghet i att någon från oss varit på plats och känner till företaget och arbetsplatsen. Det är lättare att diskutera arbetet och arbetsmiljön då. Det är en insats från vår sida som betyder mycket för både kund och konsult.